IO Interactive mengumumkan bahawa pelancaran 007 First Light bagi versi Nintendo Switch 2 telah ditunda ke “lewat musim panas ini” (sekitar Jun hingga Ogos).
Namun, pelancaran game tersebut di platform lain masih berjalan mengikut jadual asal. Versi PlayStation 5, Xbox Series X|S, dan PC (melalui Steam dan Epic Games Store) akan mula dipasarkan pada 27 Mei ini.
IO Interactive tidak memberikan alasan khusus mengapa versi Switch 2 ditangguhkan. Walau bagaimanapun, masa tambahan tersebut dianggap amat diperlukan untuk proses optimization agar game itu dapat berjalan dengan lancar pada konsol tersebut.
007 First Light adalah game pengintip yang paling dinantikan sejak bertahun-tahun, memandangkan ia merupakan game Bond pertama dalam tempoh lebih sedekad. Berbeza daripada versi filem yang biasa kita tonton, jalan ceritanya menampilkan James Bond yang berusia 26 tahun, yang disuarakan dan dilakonkan oleh Patrick Gibson.
Kisah asal usul yang diolah semula ini mengikuti perjalanan beliau sebelum direkrut masuk ke MI6 dan akhirnya mendapat gelaran “00”.
Game ini menggabungkan aksi mendebarkan seperti dalam filem dengan elemen tactical stealth. Pemain akan mengembara ke pelbagai lokasi di seluruh dunia, termasuk sebuah hotel mewah di Slovakia dan majlis gala di London.
Dengan bantuan pelbagai gajet, aksi kejar-mengejar kereta, serta taktik social stealth, pemain perlu menumbangkan seorang ejen pembelot yang dikenali sebagai 009.









Discussion about this post