The Pegasus Dream Tour akan tersedia di seluruh dunia pada 24 Jun ini!

Permainan video ‘The Pegasus Dream Tour’ dah dibuka pun pra daftar nya!

Pemain telefon pintar! The Pegasus Dream Tour akan tersedia 24 Jun ini! Sistem pra-pendaftaran permainan video Paralimpik rasmi ‘The Pegasus Dream Tour’ telah pun dibuka dan dilancarkan Mei lalu, dengan mereka yang berminat dapat membuat permohonan melalui laman web rasmi Pegasus , juga di Google Play dan Apple App Store.

‘The Pegasus Dream Tour’ akan tersedia di seluruh dunia pada peranti telefon pintar pada 24 Jun 2021 sebagai tambahan sempena Sukan Paralimpik Tokyo 2020, sebagai sebahagian daripada usaha Jawatankuasa Paralimpik Antarabangsa (IPC) untuk terus mempromosikan sukan Para untuk peminat remaja yang baru .

Dikembangkan oleh JP Games, sebuah studio yang diasaskan oleh pengarah permainan terkenal Jepun, Hajime Tabata, ‘The Pegasus Dream Tour’ adalah permainan main peranan avatar (Massive Avatar RPG) yang menempatkan pemain ke dalam permainan Paralimpik maya yang diadakan dalam fantasi, futuristik, inklusif. dan pelbagai metropolis yang dikenali sebagai Pegasus City.

Permainan ini menghasilkan avatar canggih bernama ‘Mine’, yang mengejar impiannya untuk menjadi atlet Para dan dibuat berdasarkan wajah pemain sendiri melalui foto yang diambil dengan telefon pintar mereka. Mine dapat menjalin hubungan baru dengan avatar lain dengan bebas berkeliaran di bandar dan mengambil bahagian dalam pertandingan yang berbeza.

Pegawai IPC Brand & Communications Craig Spence berkata: “Kami sangat gembira dengan pelancaran The Pegasus Dream Tour pada 24 Jun kerana ia akan membantu Pergerakan Paralimpik untuk menghubungkan dan membina hubungan dengan khalayak baru dan lebih muda, serta meningkatkan lagi kesedaran sukan Para menjelang Tokyo 2020.”

“Kami mahu semua peminat permainan dan sukan telah membuat pra-pendaftaran untuk permainan video yang paling baru ini, yang akan menyaksikan orang-orang dari seluruh dunia hampir berkumpul dan dapat menikmati Sukan Paralimpik dengan cara yang baru, inovatif dan menyeronokkan. “

Pemain boleh menyertai pertandingan boccia, bola sepak 5-a-side, athletics dan wheelchair basketball dalam talian dan berinteraksi dengan pemain lain ketika mereka mengambil bahagian dalam pengalaman Paralimpik yang mengasyikkan ini bukan sahaja sebagai penonton, tetapi juga sebagai peserta sebenar. 

‘The Pegasus Dream Tour’ bertujuan untuk membolehkan orang menikmati Paralimpik dengan cara yang inovatif berkumpul di Pegasus City, bersenang-senang dan berinteraksi dengan rakan mereka walaupun mereka tidak dapat melakukannya secara fizikal kerana keadaan sukar semasa. Ia akan tersedia dalam lima bahasa: Jepun, Inggeris, Perancis, Jerman dan Sepanyol.

Selain itu, sembilan atlet Para terbaik dunia akan muncul dalam permainan seperti pemain boccia Jepun, Takayuki Hirose, pemain bola keranjang kerusi roda Kanada, Patrick Anderson, atlet New Zealand, Holly Robinson dan legenda bola sepak Argentina, 5-a-side, Silvio Velo.

Mereka disertai oleh atlet Worldwide Paralympic Partner, atlet yang disokong Bridgestone, Manami Tanaka (tenis kerusi roda, Jepun), Kohei Kobayashi (badminton, Jepun), Rie Ogura (badminton, Jepun), Scout Bassett (atletik, Amerika Syarikat) dan Chaiwat Rattana (atletik, Thailand ).

Jadi jangan lupa untuk pra-daftar sekarang di laman web rasmi atau Google Play Store dan menjadi antara yang pertama mainkan permainan ini!

THE PEGASUS DREAM TOUR
Release Date: 2021-06-24
Android, iOS
Permainan ini bertujuan untuk membiarkan orang menikmati Paralimpik dengan cara yang inovatif dengan membolehkan mereka berkumpul di dalam Pegasus City dengan rakan-rakan semasa keadaan semasa ketika mengunjungi tempat-tempat sukan yang sebenarnya sukar secara fizikal. THE PEGASUS DREAM TOUR pada awalnya diumumkan pada tahun 2019 sejurus selepas JP Permainan dibentuk.
Hye korang! Jangan lupa singgah tengok Review kitorang & Subscribe Channel Youtube kami ok!
Nyny.A

Nyny.A

Bekas pelajar Multimedia Creative. Lebih Independent. Layan game FPS sampai lebam. Open world pun kalau kena jalan cerita kita on je. Manga Anime untuk luang masa. Geng streamer dan esports, Interview developer, pemain esports, Influencer, lagi2 support lokal! Memang hantu gaming dah lama dari zaman CC dulu. Jangan lupa ikuti laman sosial untuk hubungi saya.

Related Posts

Next Post

Discussion about this post

Facebook Kami

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.