Gamer Santai
  • Berita
  • Temuramah
  • Review
  • Sister Sites
    • Wanuxi
    • Gamer Braves
    • GamerWK
    • Gamer555
  • Borderlands 4
No Result
View All Result
  • Berita
  • Temuramah
  • Review
  • Sister Sites
    • Wanuxi
    • Gamer Braves
    • GamerWK
    • Gamer555
  • Borderlands 4
No Result
View All Result
Gamer Santai
No Result
View All Result

Dah sedia nak jadi Fighter terhebat? King Of Fighters ALLSTAR kini hadir dan ini Pandangan Pertama kami!

Menarik ! Korang kena cuba dan download game RPG KOF ni!

Nyny.A by Nyny.A
October 23, 2019
in Android, Artikel, Berita, iOS, Mobile
0 0
0
Dah sedia nak jadi Fighter terhebat? King Of Fighters ALLSTAR kini hadir dan ini Pandangan Pertama kami!
Share on FacebookShare on Twitter

Ingat lagi tak kitorang ada kongsikan permainan terbaru untuk game fighting terkenal King of Fighters yang akan hadir dalam versi mobile RPG dan dinamakan sebagai King Of Fighters ALLSTAR (KOF ALLSTAR)? Secara rasminya SNK dan Netmarbel membawa permainan ini dan telah pun hadir di platform iOS dan Android semalam!

Seperti biasa, kami tidak akan melepaskan peluang untuk mencuba permainan yang mempunyai nama besar serbegini. Jaadi hari ini , kami ingin mengongsikan pengalaman pertama bermain permainan ini! Sebelum tu meh tengok treler terbaru KOF ALLSTAR!

Awal Pre-Load

Pada awal permainan, sama seperti permainan lain kita kena lalui tutorial dahulu. Anda akan bermain sebagai bug dalam sistem, yang dipanggil Turner dan boleh terlibat dalam pertempuran dengan musuh secara lansung. Watak KOF adalah bug yang boleh diselaraskan dengan anda dan anda perlu mengawalnya untuk elak lebih banyak bug daripada berlaku dalam sistem.

Anda akan mengawal watak yang boleh menghalang untuk mengurangkan kerosakan, 2 kemahiran yang boleh diaktifkan dan satu kemahiran muktamad yang boleh dicetuskan apabila kuasa anda dicas sepenuhnya!

Selepas itu, kami dapatlah memilih dari 2 watak yang berbeza:

  • Kyo Kusanagi
  • Ryo Sakazaki
  • Terry Bogard

Setiap watak mempunyai kemahiran pemimpin masing-masing, kemahiran watak dan kemahiran ultimate. Jadi kali ini, kami memilih Kyo. Kami suka reka bentuk dan keperibadiannya, dan api untuk pengendalian serangannya. Semua kemahiran aksara akan ditunjukkan dalam profil mereka sendiri apabila anda memiliki mereka.

Anda juga boleh menyesuaikan pasukan anda kemudian dalam permainan. Jadi inilah pasukan kami!

Jika anda melihat watak-watak di bawah spanduk watak besar, mereka adalah penyerang, mereka akan membantu memberikan kemahiran.

Jalan penceritaan dan gameplay

Masuk didalam permainan, ianya ditetapkan pada tahun 1994, di tengah-tengah pergaduhan tanpa mengetahui apa yang sedang berlaku. Tiba-tiba seorang gadis jatuh dan berubah! Maka bermulalah permainan utama kami disini!

Dalam satu peringkat, anda dapat melihat kemajuan anda, item yang anda perolehi, maklumat pejuang aktif selain daripada yang diajar dalam tutorial.

Selepas 3 pips kemajuan ditunjukkan di atas, bos akan berada di hujung level. Anda hanya perlu mengalahkan bos untuk menyelesaikan level.

Selepas menyelesaikan level ini, anda akan diberi ganjaran untuk level pertama, objektif sampingan untuk level dan All Clear untuk level dan beberapa item lagi. Setiap watak yang anda gunakan akan mendapat EXP serta Kedudukan dalam Akaun (Account Rank) anda! Apabila Kedudukan Akaun anda ditingkatkan, anda akan mendapat ganjaran dalam permata dan AP semasa recharge AP anda. AP adalah (Action Point), yang akan mengurangkan setiap kali anda memasuki level.

Akan ada Misi Pertumbuhan (Growth Mission) untuk bermain dan mendapat ganjaran untuk membantu anda maju. Misi harian, pencapaian, acara dan misi berulang untuk pemain menyelesaikan dan mendapatkan ganjaran. Setiap watak akan direkodkan dalam codex dan semuanya akan memberi anda ganjaran untuk Pertumbuhan dan mempunyai pasukan bertema yang dipaparkan dalam codex watak mereka seperti di bawah:

Seperti trend permainan semasa, terdapat juga bonus log masuk untuk anda kumpulkan setiap hari. Dan buat masa kini, permainan akan mempunyai Launch Login Celebration Bonus, jadi ia adalah masa terbaik untuk memulakan dan mengumpul semua barangan itu! Memandangkan ada kempen pra-pendaftaran, akan ada lebih banyak ganjaran untuk anda sebagai pemain! Terdapat juga Acara Launch Celebration Roulette, dimana sekiranya anda mendapat item yang sama 3 kali berturut-turut ditunjukkan dalam tetingkap BINGO, anda akan mendapat satu item bonus selain daripada yang anda putarkan. Sekiranya anda adalah ahli Amazon Prime, anda akan mendapat 10 tiket pemanggil bonus tambahan untuk signin akaun Amazon anda!

GACHA GACHA GACHAAAA! Kali ini kita mempunyai bahagian permainan Gacha! Anda boleh menggunakan tiket untuk memanggil pejuang atau kad pertempuran. Sekiranya anda memanggil sekarang, 10x Summon biasa akan dikenakan bayaran 900 Rubies, tetapi ada panggilan yang terhad untuk anda semula sehingga anda mendapat watak yang anda inginkan!

Sila ambil perhatian bahawa terdapat pelbagai versi untuk setiap watak yang dibezakan oleh tahun mereka yang dipaparkan di bahagian bawah kanan ikon watak tersebut. Jika anda memanggil dari spanduk biasa, akan ada bar jarak tempuh ke maksimum sebanyak 300 kali. Jika anda berjaya memanggil sehingga akhir, anda akan diberi ganjaran dengan tiket pemilih pejuang!

Jujur cakap, senang sahaja nak main KOF ALLSTAR ini! Okay kita beralih ke bahagian ‘shop’ pula!

Kita mempunyai 3 jenis kedai untuk disinggah;

  • Recommended Items
    • Pakej Khas Harian Percuma
    • Bundles yang boleh dibeli oleh pemain (pembelian dalam talian)
  • Secret Shop
    • Rubies
  • Topaz Shop
    • Topaz hanya boleh diperolehi apabila membeli Rubies

Satu perkara yang perlu diperhatikan semasa bermain permainan ini.

  • Sebaiknya jangan ada pop-up notify timbul semasa anda bermain;
  • Jangan menggelamun/ terputus internet atau seangkatanya jika anda berada dalam perlawanan, ini akan menyebabkan anda terputus sambungan dan kembali ke skrin tajuk.

Secara keseluruhannya, permainan ini sangat menyeronokkan,dapat lihat kesemua watak kegemaran seperti Kyo, Iori dan Mai dah memuaskan hati kami. Ini belum lagi jelajah jauh permainan, baru awal-awal sahaja dah membuat kami kagum! Pulak dengan ganjaran yang diberikan kesemuanya meletupss!

Selain itu, jangan lupa untuk sentiasa kemas kini di forum The King of Fighters ALLSTAR kerana banyak informasi mengenai pelbagai acara dalam permainan disitu! Juga jangan lupa untuk layari laman web rasmi KOF ALLSTAR, Facebook dan Youtube mereka untuk pelbagai lagi perkongsian! Jadi jangan tunggu lama-lama dan jom muat turun sekarang di Google Play Store serta iOS Apps Store!

Tags: Fighting GamesKing of FightersKing of Fighters ALLSTARKOF ALLSTARNetmarbelRPG GamesSNKThe King of Fighters ALLSTAR
Previous Post

Darksiders Genesis akan keluar 5 Disember 2019 untuk PC & Stadia, dan 14 Febuari 2020 untuk PS4 & XB1!

Next Post

LIMA fakta anda mungkin tidak tahu tentang Kapten-Kapten dalam Gotei 13 di BLEACH!

Nyny.A

Nyny.A

Bekas pelajar Multimedia Creative. Lebih Independent. Layan game FPS sampai lebam. Open world pun kalau kena jalan cerita kita on je. Manga Anime untuk luang masa. Geng streamer dan esports, Interview developer, pemain esports, Influencer, lagi2 support lokal! Memang hantu gaming dah lama dari zaman CC dulu. Jangan lupa ikuti laman sosial untuk hubungi saya.

Related Posts

[Eksklusif] Sejarah di Sebalik Penubuhan Massive Monster Bersama Co-Founder Jay Armstrong
Eksklusif

[Eksklusif] Sejarah di Sebalik Penubuhan Massive Monster Bersama Co-Founder Jay Armstrong

July 10, 2026
Marvel Rivals – Season 9 Memperkenalkan Jubilee, Rombakan Sistem Team-Up & Rework Black Widow
Berita

Marvel Rivals – Season 9 Memperkenalkan Jubilee, Rombakan Sistem Team-Up & Rework Black Widow

July 10, 2026
Bandai Namco Kongsi Gameplay Dragon Ball Xenoverse 3; Apa Yang Kami Tahu?
Berita

Bandai Namco Kongsi Gameplay Dragon Ball Xenoverse 3; Apa Yang Kami Tahu?

July 10, 2026
Next Post
LIMA fakta anda mungkin tidak tahu tentang Kapten-Kapten dalam Gotei 13 di BLEACH!

LIMA fakta anda mungkin tidak tahu tentang Kapten-Kapten dalam Gotei 13 di BLEACH!

Discussion about this post

Discord Kami

Sertai Discord kami

Facebook Kami

YouTube Kami

Twitter/X Kami

Follow @GamerSantaiMY

Tweet to @GamerSantaiMY

Anime

TV Tokyo Rancang Beberapa Projek Game Naruto Sempena Ulang Tahun Ke-25, Paling Awal Keluar Tahun 2027!
Anime

TV Tokyo Rancang Beberapa Projek Game Naruto Sempena Ulang Tahun Ke-25, Paling Awal Keluar Tahun 2027!

June 2, 2026
Gintama the Movie: Yoshiwara in Flames Akan Datang Ke GSC, Bersama Fan Screening!
Anime

Gintama the Movie: Yoshiwara in Flames Akan Datang Ke GSC, Bersama Fan Screening!

June 1, 2026
Anime Tomb Raider King Akan Mula Tayangan 8 Julai Ini!
Anime

Anime Tomb Raider King Akan Mula Tayangan 8 Julai Ini!

May 29, 2026
Jam Tangan Ulang Tahun Ke-30 Initial D Dibuka untuk Pra-Tempah di Malaysia!
Anime

Jam Tangan Ulang Tahun Ke-30 Initial D Dibuka untuk Pra-Tempah di Malaysia!

May 28, 2026
  • Tentang Kami
  • Hubungi Kami
  • Privacy & Policy

© 2017 - 2025 Digital Braves Media Group Sdn Bhd

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Berita
  • Temuramah
  • Review
  • Sister Sites
    • Wanuxi
    • Gamer Braves
    • GamerWK
    • Gamer555
  • Borderlands 4

© 2017 - 2025 Digital Braves Media Group Sdn Bhd