Selepas mengesahkan laporan awal, Bleach secara rasmi mengumumkan bahawa musim baru akan dibikin dengan sambungan story arc “Thousand-Year Blood War” pada tahun 2021. Ditunjukkan semasa siaran langsung istimewa untuk ulang tahun ke-20 francais, kakitangan dan pelawat yang hadir semasa livestream khas ini mengesahkan bahawa projek ini pun disimpan rahsia daripada mereka. Malangnya, maklumat mengenai tarikh pelancaran tepat, susunan episod dan sebagainya masih belum diumumkan.
https://twitter.com/AIR_News01/status/1241165860032528385?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1241165860032528385&ref_url=https%3A%2F%2Fcomicbook.com%2Fanime%2F2020%2F03%2F21%2Fbleach-thousand-year-blood-war-arc-anime-confirmed%2F
Pelakon suara Ichigo Kurosaki, Masakazu Morita, menyatakan bahawa dia dan yang lain menunggu untuk kepulangan anime ini sejak ia berakhir selepas story arc “Fullbring” lapan tahun lalu. Tetapi kerana mereka tidak boleh membuat sebarang keputusan dalam perkara itu, Morita dan ahli-ahli kakitangan lain hanya boleh berharap.
Siri Bleach yang baru akan mengadaptasikan story arc “Thousand-Year Blood War“. Ia adalah salah satu story arc paling dinanti-nantikan oleh peminat kerana ia mempunyai beberapa pertarungan paling epik dalam keseluruhan siri. Bentuk baru, senjata baru, dan banyak lagi, semua ia ada! “Thousand-Year Blood War” juga menunjukkan latar belakang watak-watak sampingan dan memperkenalkan senarai penjahat baru untuk melawan.
Story arc ini juga memberi peminat satu perkara khusus.. Ia memberi kesimpulan yang kita inginkan. Kita akan diberi penamat yang sewajarnya. Bagi mereka yang mengelakkan diri daripada anime, dan masih ingin tahu apa jadi kepada Ichigo, akhirnya hajat anda ditunaikan!
@gamersantaimy
Discussion about this post