Crytek akan memberi peminat gambaran tentang Crysis Remastered yang akan datang pada hari Rabu ini apabila treler baru untuk permainan ini akan ditayangkan di YouTube! Apabila treler hadir, ia akan menandakan gameplay pertama untuk Crysis Remastered, yang pertama kali didedahkan pada bulan April lalu!
https://www.youtube.com/watch?v=byOnAZqzaqw
Sebelum Crytek mengumumkan Crysis Remastered, peminat telah meminta pembuatan semula Crysis dan bahkan berspekulasi tentang kemungkinan keberadaannya untuk sementara waktu. Crytek bahkan menyalakan api desas-desus, tweet mesej samar-samar “menerima data,” yang disambut oleh kegembiraan dari peminat, termasuk akaun Twitter rasmi Xbox dan Corsair. Hanya beberapa hari selepas gurauan itu, Crytek secara rasmi melancarkan Crysis Remastered, bersama dengan berita mengejutkan bahawa ia akan tersedia di Nintendo Switch serta PlayStation 4, Xbox One, dan PC.
Dalam berita terbesar mengenai Crysis Remastered, Crytek mengumumkan di akaun Twitter rasmi permainan bahawa ia akan memulakan treler gameplay pertama pada hari Rabu, 1 Julai ini. Treler akan ditayangkan pada pukul 12 malam ET (12pm waktu Malaysia). Walaupun tidak jelas apa sebenarnya akan ada dalam treler itu, atau berapa lama, ia akan menunjukkan bagaimana permainan klasik PC cantik yang terkenal disesuaikan dengan generasi konsol semasa. Menurut keterangan treler YouTube, Crysis Remastered akan tersedia untuk pra-pesanan dalam masa terdekat. Tarikh tepat untuk pra-pesanan atau bahkan tarikh pelepasan sementara mungkin ada di atas meja semasa debut treler.
https://twitter.com/Crysis/status/1277632947605114881
Tetapi!!! Microsoft nampaknya dah dedahkan tarikh pelancarannya iaitu 23 Julai 2020!! Wahhh ini yang buat lagi tak sabar gaiss!!!
Satu maklumat yang ingin diketahui oleh ramai peminat adalah sama ada permainan ini juga akan tersedia di PlayStation 5 dan Xbox Series X. Crytek sebelum ini telah membincangkan potensi konsol generasi akan datang, terutamanya SSD mereka yang sangat digemari, begitu jelas teknologi itu ada di fikiran beberapa orang di dalam studio tersebut. Crysis selalu dikenal sebagai pusat tenaga teknologi, berfungsi sebagai penanda aras teknikal selama bertahun-tahun setelah pembebasannya. Maka tidak menghairankan bahawa pembangun berminat untuk meneroka keupayaan SSD generasi seterusnya yang mengagumkan.

Sudah lama sejak Crysis asli dilancarkan dan permainan telah banyak berubah sejak itu. Walaupun Crysis Remastered hampir pasti akan menarik minat peminat yang asli, ujian sebenar adalah sama ada ia dapat menonjolkan pendatang baru di lanskap semasa. Memandangkan rekod prestasi Crytek, pertaruhan selamat bahawa Crysis Remastered akan kelihatan cantik, jadi kita nantikan esok untuk gameplay rasminya!
Sumber: PC Gamer
@gamersantaimy
Discussion about this post