Gamer Santai
  • Berita
  • Temuramah
  • Review
  • Sister Sites
    • Wanuxi
    • Gamer Braves
    • GamerWK
    • Gamer555
No Result
View All Result
  • Berita
  • Temuramah
  • Review
  • Sister Sites
    • Wanuxi
    • Gamer Braves
    • GamerWK
    • Gamer555
No Result
View All Result
Gamer Santai
No Result
View All Result

Preview Company of Heroes 3: Alami semula Perang Dunia 2 dari perspektif Afrika Utara

Razin Syafiq by Razin Syafiq
July 13, 2022
in Artikel, Berita, PC, Preview, Real time strategy, Steam
0 0
0
Preview Company of Heroes 3: Alami semula Perang Dunia 2 dari perspektif Afrika Utara
Share on FacebookShare on Twitter

Game RTS terbaru Company of Heroes 3 (CoH3) akan dilancarkan tidak lama lagi pada PC melalui Steam pada 18 November 2022 di mana pemaju Relic Entertainment telah menambah baik asas gameplay, dengan grafik yang dipertingkatkan, unit baharu, peta kempen yang lebih mantap dan ciri pemusnahan alam sekitar. Lebih penting lagi, game ini membawa konflik Perang Dunia 2 ke medan lain iaitu: Mediterranean. Company of Heroes 3 masih dalam pembangunan, tetapi Relic memberi kami preview awal tentang kempen dan ciri baru yang pemain boleh alami apabila game keluar pada tahun ini.

Tanpa melengahkan masa lagi, jom kita lihat apa yang baru:

North Africa Operation – Kempen Single-Player

CoH3 akan mempunyai kempen single-player terbesar dalam sejarah francais di mana tambahan North Africa Operation memainkan peranan penting dalam aspek. Secara lebih khusus lagi, kita akan bermain sebagai Afrika Korps yang memiliki gaya pantas tapi radikal. Sebagai Afrika Korps, kita akan menentang tentera british dalam North Africa Operation yang menggambarkan semula beberapa peperangan terkenal seperti “Second Battle of Tobruk”, “Battle of El Alamein” dan lain-lain.

Walaupun Italian Dynamic Campaign yang diumumkan sebelum ini menawarkan pengalaman bercabang dan terbuka, North African Operation ialah pengalaman single-player yang direka secara lebih klasik, diterajui oleh naratif. Banyak mekanik baru telah mengubah medan perang di Afrika Utara secara drastik, di mana menaiki kereta kebal membolehkan serangan pantas untuk mengalahkan musuh. Unit Itali boleh dipanggil dalam Mission Alpha, seperti jurutera Guastatori dan L6/40 Light Tank. Pemain juga boleh menikmati inovasi gameplay baharu seperti side armour, vehicle recovery dan vehicle towing yang membolehkan anda memposisikan semula artileri seperti German Flak 36 dan British 17-Pounder.

Mekanik gameplay serba baharu

Dari segi mekanik gameplay, CoH telah mencipta beberapa taktik dan lapisan strategi baru yang membuatkan gameplay keseluruhan lebih menarik. Sebagai contoh, ini adalah kali pertama pemain dapat memasang infantri di atas kereta kebal dan menggunakannya bersama-sama, anda boleh menggunakannya. Digelar sebagai ‘tank riding’, kita boleh berjalan atas peta dengan lebih cepat, membuka peluang baharu, laluan flanking baharu, dan strategi baharu secara keseluruhan.

Itu bukanlah satu-satunya mekanik baru. Pada masa lalu, beberapa artileri atau senjata tidak boleh mengubah kedudukan lantas menjadikan masing-masing tidak fleksibel dalam perlawanan. Kini, mereka memperkenalkan mekanik ‘towing’ yang membolehkan pemain mengubah posisi unit tertentu ke lokasi lain di atas medan perang.

Ini sepatutnya menjadikan gameplay lebih menarik dan mengekalkan fungsi unit tersebut supaya kekal berdaya maju. Oleh itu, kami juga mendapat beberapa perkara lain seperti perisai sisi yang telah kami bincangkan sebelum ini tetapi ia benar-benar bertambah baik untuk binaan ini  dan ia menambahkan dimensi baharu yang baharu kepada pertempuran kenderaan yang kedudukan dan mengapit adalah lebih bermanfaat dan ia lebih ketara sekarang.

Selain itu, CoH3 mempunyai parit (trenches) yang boleh dilalui. Pemain kini boleh memandu kereta kebal melalui parit walaupun ia dihuni oleh infantri. Pada masa yang sama, pertempuran atas bumbung/kawasan tinggi juga ditambah. Anda akan melihat pemain berlindung di atas bumbung dan kemudian menembak bangunan atau unit di seberang jalan. Apabila menggabungkan mekanik ini, kita akan memperoleh kelebihan tanah tinggi dalam situasi tertentu sama ada menyerang hendap atau mengeluarkan unit daripada medan perang.

Jika korang tidak biasa dengan CoH, peperangan pertama menjadi kelam kabut kerana terlalu banyak perkara berlaku dengan cepat. Untuk bermain mengikut tempo sendiri, kita boleh tekan butang ‘space’ untuk pause game pada bila-bila masa. Ini akan menghentikan game dan menyusun beberapa arahan sekaligus. Apabila selesai menyusun arahan, tekan butang space sekali lagi lalu lihat arahan itu dilaksanakan.

Faction yang boleh dimainkan

Berbeza sedikit dengan game CoH lama, CoH3 kali ini akan dilancarkan dengan pilihan 4 faction. Berikut adalah penerangan ringkas:

US Forces: merupakan puak CoH klasik. Lebihkan playstyle agresif daripada produksi sumber, mobiliti dan senjata. Pemain boleh fleksibel dengan strategi dan ubahsuai taktik mengikut situasi.

British Forces: Agak berbeza berbanding versi dahulu. Merupakan faction yang paling kurang rumit dan seimbang segi gameplay.

Wehrmacht: adalah tentera Jerman di Itali dan mempunyai strategi defensif paling bagus, barisan senjata yang baik, infantri yang menggerunkan dan kelebihan ‘late-game armor’ yang sangat sukar untuk ditangani.

Africa Corps: memberi tumpuan kepada taktik “hit-n-run” di mana mobiliti adalah sebahagian besar kepada identiti tentera ini. Unit bagus untuk pemain yang berani ambil risiko.

Mereka yang ingin mencuba Company of Heroes 3 tidak perlu menunggu sehingga November. Pergi sahaja ke CompanyOfHeroes.com sekarang dan daftar untuk program maklum balas komuniti Relic, COH-Development, untuk mendapatkan akses kepada satu misi daripada Operation North Africa. Pemain boleh mencuba Mission Alpha dan mengetuai Deutsches Afrikakorps (DAK) ketika mereka cuba untuk mengusir British daripada negara. Mission Alpha adalah percuma untuk bermain di Steam selama seminggu dari 13 Julai hingga 20 Julai.

Pada masa yang sama, korang boleh baca interview eksklusif kami bersama Sacha Narine, Lead Campaign Designer di sini untuk maklumat lanjut tentang game ini.

Jangan lupa untuk ikuti kami di TikTok!
@gamersantaimy
Tags: Company of Heroes 3Previewrts
Previous Post

ALARA Prime – game FPS 4v4 percuma akan dilancarkan pada 2023 di Steam!

Next Post

Interview Company of Heroes 3 – Melawat medan perang bersama Sacha Narine

Razin Syafiq

Razin Syafiq

Dahulu, saya membesar seperti mana-mana kanak riang lain iaitu bersama komik, game, dan anime (Kreko, Utopia, Gempak, cd anime yang dijual kat kedai). Mula-mula, niat nak masuk bidang animasi sebab bersemangat, tapi terus tukar ke bidang game development sewaktu lanjut pelajaran. Entah bagaimana, saya kini berada dalam dunia journalism, dan memang jatuh cinta dengan industri ini. Banyak yang saya belajar, dan banyak yang saya ingin kongsi kepada awak semua di luar sana. Untuk hubungi saya, sila lawat mana-mana halaman media sosial yang diberi. Terima kasih kerana membaca penulisan, dan membenarkan saya berkembang maju. Sehingga kita berjumpa lagi!

Related Posts

Previu Sonic Racing: CrossWorlds – Lumba Kart, Tapi Customization Luas!
Preview

Previu Sonic Racing: CrossWorlds – Lumba Kart, Tapi Customization Luas!

June 8, 2025
Previu SHINOBI: Art of Vengeance – Menyelami Dunia Ninja Penuh Aksi!
Preview

Previu SHINOBI: Art of Vengeance – Menyelami Dunia Ninja Penuh Aksi!

June 8, 2025
Interviu SHINOBI: Art of Vengeance – Pengaruh Seni Neo2D & Cabaran Menghidupkan Joe Musashi!
Temuramah

Interviu SHINOBI: Art of Vengeance – Pengaruh Seni Neo2D & Cabaran Menghidupkan Joe Musashi!

June 8, 2025
Next Post
Interview Company of Heroes 3 – Melawat medan perang bersama Sacha Narine

Interview Company of Heroes 3 - Melawat medan perang bersama Sacha Narine

Discussion about this post

Discord Kami

Sertai Discord kami

Facebook Kami

YouTube Kami

Twitter/X Kami

Follow @GamerSantaiMY

Tweet to @GamerSantaiMY

Anime

Game MOBA ‘Dragon Ball: Gekishin Squadra’ Umum Network Test & Platform Tambahan
Berita

Game MOBA ‘Dragon Ball: Gekishin Squadra’ Umum Network Test & Platform Tambahan

June 5, 2025
Ejen Ali The Movie 2 Catat Rekod Baharu Dengan Kutipan RM34.2 Juta, Hanya Dalam 11 Hari!
Animasi

Ejen Ali The Movie 2 Catat Rekod Baharu Dengan Kutipan RM34.2 Juta, Hanya Dalam 11 Hari!

June 4, 2025
Pra-Pendaftaran Dibuka untuk RPG Open-World ‘The Seven Deadly Sins: Origin’
Berita

Pra-Pendaftaran Dibuka untuk RPG Open-World ‘The Seven Deadly Sins: Origin’

June 3, 2025
Filem Live Action ‘Under 18’ Dijangka Tiba Pada 2026
Filem

Filem Live Action ‘Under 18’ Dijangka Tiba Pada 2026

June 2, 2025
  • Tentang Kami
  • Hubungi Kami
  • Privacy & Policy

© 2017 - 2025 Digital Braves Media Group Sdn Bhd

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Berita
  • Temuramah
  • Review
  • Sister Sites
    • Wanuxi
    • Gamer Braves
    • GamerWK
    • Gamer555

© 2017 - 2025 Digital Braves Media Group Sdn Bhd