Kalau anda ada mengikuti siri manga Jujutsu Kaisen, anda pasti sudah tahu apa yang sedang berlaku dalam siri tersebut. Dengan antagonis terkuat siri mula menumpaskan satu per satu sorcerer hebat kita, sudah pasti ramai yang sudah bosan melihat corak pertarungan dalam siri. Sudah pasti ramai juga yang menyuarakan pendapat mereka mengenainya.

Sejak berakhirnya pertarungan antara Sukuna dan Gojo, kita telah melihat ramai sorcerer lain cuba menumpaskan antagonis tersebut. Tidak disangkal bahawa aksi yang dipaparkan sangat menarik, tetapi plotnya sangat mudah untuk diteka. Dengan Sukuna mempunyai kuasa yang jauh lebih hebat berbanding sorcerer lain, rasanya anda boleh agak apa yang terjadi pada setiap sorcerer yang menentangnya.

Melihat fandom Jujutsu Kaisen, memang sukar untuk mengkritik siri tersebut tanpa diserang balik oleh peminat yang lain. Tetapi apabila seorang bersuara, rupa-rupanya ramai yang bersetuju bahawa siri Jujutsu Kaisen kini semakin bosan dan mempunyai cerita yang berulangan. Melihat bagaimana mereka telah berlatih selama sebulan sebelum mula melawan Sukuna, mereka sememangnya sudah naik level. Tetapi masih sukar untuk menjatuhkan antagonis tersebut walaupun dia juga sudah menerima pelbagai kecederaan teruk. Tidak peliklah mengapa ramai yang sudah bosan dengan jalan cerita dalam Shinjuku Showdown ini. Ramai pengguna blog Jepun, Yaraon, turut membincangkan perkara ini pada platform tersebut. Anda boleh baca beberapa terjemahannya melalui AnimeSenpai.

Buat anda yang turut membaca manga Jujutsu Kaisen, adakah anda juga mempunyai pendapat yang sama seperti mereka? Boleh kongsikannya di ruang komen!
Kalau ada antara anda yang ingin membaca manga siri ini, anda boleh lawati laman web rasmi Manga Plus atau aplikasinya. Untuk mendapatkan segala berita mengenai manga daripada kami, boleh klik pautan ini.
@gamersantaimy
Discussion about this post