Syarikat penerbitan komik dan manga terkenal Malaysia, Kadokawa Gempak Starz (KGS), telah secara rasmi membuka kedai fizikal pertamanya yang dinamakan K+ di pusat beli-belah Mitsui Shopping Park LaLaport Bukit Bintang City Centre (BBCC).
K+ direka dengan konsep yang lebih daripada sekadar tempat jualan, sebaliknya ia dibangunkan dengan visi untuk menjadi pusat tumpuan komuniti bagi peminat dan pengumpul.
Pihak syarikat menjelaskan bahawa kedai ini akan mengetengahkan kombinasi istimewa yang merangkumi karya-karya intelek (IP) asal terbitan KGS, naskhah-naskhah popular dari Jepun dan pasaran global, di samping produk hasil kolaborasi eksklusif.

Pengunjung yang hadir berpeluang untuk mendapatkan aneka pilihan barangan, merangkumi komik keluaran tempatan dan antarabangsa, buku-buku seni koleksi, serta pelbagai cenderahati eksklusif seperti poster, mainan, figura, pakaian dan banyak lagi.
Tambahan pula, premis ini turut dirancang sebagai lokasi penganjuran pelbagai aktiviti menarik seperti pameran, pameran karya seni original, dan acara khas seperti sesi ramah mesra bersama para artis.

Sempena pembukaannya, K+ menyediakan pelbagai tawaran istimewa. Eksklusif pada hari pelancaran, para peminat boleh membeli barangan daripada siri kegemaran ramai seperti The Summer Hikaru Died, Bungo Stray Dogs, Oshi no Ko, dan SPY x FAMILY dengan diskaun harga yang amat menarik.
Tawaran ini tidak terhenti di situ sahaja, kerana pada hari Sabtu nanti, seramai 100 pengunjung pertama akan layak menerima baucar rebat dengan nilai mencecah RM200. Semua promosi ini adalah terhad dan diberikan berdasarkan siapa yang datang dahulu.
Untuk makluman, Kadokawa Gempak Starz beroperasi di bawah naungan syarikat gergasi hiburan Jepun, Kadokawa Corporation, dan merupakan antara penerbit utama di rantau Asia Tenggara dalam industri kandungan animasi, komik, dan permainan video (ACG).
Syarikat ini mempunyai reputasi dalam usaha mengangkat bakat-bakat kreatif tempatan di Malaysia, selain bertindak sebagai pengedar rasmi bagi karya-karya berlesen dari Jepun yang dialih bahasa ke Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu.
Bagi mereka yang berminat, K+ berlokasi di Aras 2, Mitsui Shopping Park LaLaport Bukit Bintang City Centre, Kuala Lumpur.









Discussion about this post