Bleach: Thousand-Year Blood War akan berakhir dengan Part 4 dan terakhir yang diberi judul The Calamity, yang akan membawa kisah epik Kurosaki Ichigo ke penamat yang dramatik.
Pengumuman ini dibuat semasa episod khas berdurasi satu jam untuk Part 3 – The Conflict, yang menayangkan episod 39 dan 40 secara bersama.
Berita ini dikongsikan sejurus selepas tamatnya Part 3, bersama dengan teaser berdurasi di YouTube rasmi Aniplex. Trailer tersebut menampilkan visual utama dengan Ichigo sebagai fokus, mengesahkan bahawa The Calamity akan menjadi bab terakhir dalam adaptasi anime siri ikonik Tite Kubo.
Walaupun tarikh tayangan belum diumumkan, kami tidak sabar untuk mendapatkan maklumat lanjut.
![](https://cdn.gamersantai.com/2024/12/Bleach-Part-4_ichigo-uryu.jpg)
Bukan itu sahaja, dalam sebuah siaran langsung pada 16 Disember, pencipta Bleach Tite Kubo turut mendedahkan bahawa The Calamity akan menampilkan kandungan serba baharu untuk anime, dengan beberapa episod sepenuhnya didedikasikan untuk meluaskan bahan sumber.
Apa yang terjadi semasa Part 3 Finale?
Episod 39: “The Visible Answer”
Para Shinigami, diketuai oleh Kapten Kyoraku, berhadapan dengan Schutzstaffel selepas kemenangan mereka. Walau bagaimanapun, Gerard Valkyrie, yang memiliki kuasa ajaib, menjadi halangan besar. Sementara itu, masalah semakin memuncak antara Jugram Haschwalth dan Uryu Ishida. Pelantikan Uryu sebagai pewaris Yhwach mencetuskan perpecahan dengan Jugram, yang merumitkan hubungan mereka. Episod ini juga menyaksikan kepulangan Kira Izuru ke medan perang.
Episod 40: “My Last Words”
Aksi semakin hebat apabila Yoruichi Shihōin bertarung dengan Askin Nakk Le Vaar dalam satu babak yang menampilkan adegan serba baharu. Kira terus berdepan musuh hebat, mengubah medan perang yang sedang berlangsung. Babak terakhir menunjukkan pertarungan akhir yang bakal berlaku dalam The Calamity, di mana Shinigami bersiap sedia untuk menghadap Yhwach dan Quincy.
Untuk perkembangan terkini tentang TYBW Part 4, anda boleh melayari media sosial anime Bleach.
@gamersantaimy
Discussion about this post