Selepas tujuh tahun berehat daripada majalah yang menaikkan namanya, pelukis manga Hideaki Sorachi (lebih dikenali sebagai pencipta Gintama), secara rasmi akan kembali mewarnai halaman Weekly Shonen Jump.
Pihak Shueisha telah mengesahkan bahawa Sorachi akan melancarkan projek terbaharunya pada 20 April 2026. Ini merupakan karya bersiri besarnya yang pertama sejak Gintama menamatkan terbitan pada tahun 2019.

Siri baharu ini bernama 2-nen B-gumi Yūsha Destroyers (tajuk rasmi dalam bahasa Inggeris masih belum dimuktamadkan). Walaupun butiran plot masih lagi rahsia, promosi yang didedahkan memaparkan dua watak utama dan mengacah latar sekolah menengah.
Jika dilihat pada gaya Sorachi sebelum ini, pembaca pastinya boleh menjangkakan campuran lawak jenaka, babak fourth-wall-breaking, serta babak aksi.
Francais Gintama kini sedang rancak menyambut ulang tahun ke-20 dengan pelbagai projek anime baharu dan pameran khas bagi menghargai legasi siri tersebut.









Discussion about this post