Trailer filem The Super Mario Bros telah pun didedahkan semasa livestream pada awal pagi tadi. Sudah pasti pelbagai reaksi yang diberikan oleh netizen semua. Memang susah untuk memberikan kepuasan kepada setiap orang. Walaupun begitu, ada satu versi yang membuatkan peminat ingin menonton filem Mario ini. Versi yang dimaksudkan ialah versi Perancis Mario Movie. Jom kami ceritakan dengan lebih lanjut.
Memandangkan filem ini akan tersedia dalam pelbagai bahasa, nampaknya ramai peminat yang lebih tertarik dengan alih bahasa Perancis Mario Movie kerana ia berbunyi hampir sama dengan pelakon suara asal, Charles Martinet. Lebih menarik lagi, alih bahasa Perancis itu berjaya menggunakan accent Itali untuk bahasa tersebut. Anda boleh menonton video di bawah untuk mendengar versi Perancis untuk filem ini.

Walaupun begitu, masih ramai yang tidak berpuas hati dengan persembahan Chris Pratt untuk watak tersebut. Antara sebabnya ialah suara Mario itu tidak jauh dengan suaranya yang biasa. Ditambah pula dengan kenyataan yang berbunyi “sesuatu yang anda tidak pernah dengar dalam Mario World”, nampaknya ramai yang salah faham mengenainya. Memang betul kita tidak pernah mendengar suara Chris Pratt dalam mana-mana dunia Mario.

Apapun, masih ramai yang menantikan filem ini kerana animasi dan visualnya memang terbaik. Mushroom Kingdom juga diadaptasi dengan baik. Tidak sabar rasanya untuk lihatnya dengan lebih dekat dalam trailer yang akan datang. Memandangkan Mario dalam trailer juga tidak bercakap banyak, mungkin masih awal untuk memberikan komen lebih mengenai persembahan Chris Pratt.
Bagaimana pula dengan anda? Adakah anda suka dengan suara Mario dalam filem ini? Boleh berikan komen di ruangan di bawah! Untuk mendapatkan segala liputan mengenai Mario, sila klik pautan ini.
@gamersantaimy
Discussion about this post