Akhirnya, Valorant telah melancarkan satu trailer yang menampilkan agent terbaru mereka iaitu Harbor selepas mengeluarkan banyak teaser sepanjang minggu ini.
Mereka juga mendedahkan yang Harbor akan menyertai Brimstone, Viper, Omen dan Astra sebagai “Controller”. Namun, perjalanannya untuk mendapatkan kuasa tersebut sangat epik. Seperti yang kita lihat dalam video trailer tersebut, dia merupakan seorang askar daripada REALM yang disuruh untuk mencari artifak di seluruh dunia pada awalnya.
Semasa dalam misi mencari artifak di Mumbai, dia sebenarnya telah dipilih sebagai pengguna baharu bagi artifak yang dijumpainya tadi. Artifak itu mempunyai kuasa untuk mengawal air dan sekali gus memberikan kuasa itu kepada penggunanya.

Dalam trailer tersebut, kita boleh lihat yang skill bagi agent tersebut dapat digunakan sebagai “defending” dan juga “attacking”. Skill pertama yang ditunjukkan adalah satu dinding air yang boleh menghalang peluru. Ia dapat dikawal menerusi satu bola kecil yang boleh tembus dinding dan melengkung untuk menghalang penglihatan musuh.
Skill kedua yang ditunjukkan dalam trailer adalah seperti bebola air yang mampu menghalang peluru. Ia nampak sama seperti skillnya yang pertama tetapi dalam bentuk yang berbeza. Manakala skill yang ketiga pula adalah berbentuk ombak yang mampu campak musuh ke belakang dan besar kemungkinan akan memberikan kesan “slow” kepada musuh.

Saya tidak pasti sama ada skill keempatnya adalah sebuah “flash” atau sejenis “molly” yang boleh memberikan kesan kepada musuh. Diantara keempat-empat skill yang telah ditunjukkan dalam trailer, saya merasakan yang dinding air tadi adalah “Ultimate” bagi agent Harbor ini.
Saya ingin mengingatkan anda bahawa apa yang saya tulis ini hanya spekulasi dari diri saya sendiri sebagai pemain Valorant juga terhadap skill Harbor.
Selain daripada melancarkan trailer agent baharu Harbor, Riot Games juga mendedahkan yang mereka akan mengemaskini “interface” termasuk UI/UX. Kemas kin akan tiba pada Patch 5.08. Ini bermakna ia akan datang selepas Episod 5 Act 2 tamat tidak lama lagi. Berikut adalah UI/UX yang akan tiba nanti:
Untuk mendapatkan lebih banyak berita menarik berkenaan Valorant, sila klik pautan ini.
@gamersantaimy
Discussion about this post