Sudah 20 tahun sejak Bohemia Interactive melancarkan Operation Flashpoint: Cold War Crisis, FPS taktikal yang memunculkan siri Arma, dan kemudian diubah namanya menjadi Arma: Cold War Assault. Untuk meraikannya, Bohemia telah memulakan “full 20-day commemoration” dengan perayaan langsung dari semua perkara Arma dan pemberian hadiah kepada peminat. Jadi dalam hadiah yang dinyatakan, anda kini mendapat dua hari yang terhad untuk memuat turun Arma: Cold War Assault secara percuma di Steam dan GOG.
Arma: Cold War Assault adalah permainan debut Bohemia Interactive yang diterbitkan oleh Codemasters sebagai Operation Flashpoint pada tahun 2001, menjadi simulasi ketenteraan tempur yang menentukan genre dan permainan PC terlaris No. 1 di seluruh dunia dan telah memenangi banyak anugerah antarabangsa, termasuk “Game of The Year” dan “Game Aksi Terbaik ” Lebih dari 2 juta salinan telah terjual sejak dilancarkan.
Garis permainan
Kengerian WWIII sudah hampir. Terdapat pertempuran di Malden Islands dari senja hingga subuh dan anda terperangkap di antaranya. Anda mesti menggunakan semua sumber yang ada di gudang senjata anda untuk menahan kegelapan yang masuk. Victor Troska kembali ke Nogovo, dia menyangka kesakitan perang dibiarkan terkubur di masa lalunya.
Tetapi impiannya terbatal sekarang.
Mimpi ngeri terburuknya kembali apabila pasukan tentera mendarat berhampiran Nogovo.
Ciri-ciri utama
Cold War Assault
- Pasukan komando yang lengkap
- Lebih 40 kenderaan dan pesawat yang autentik
- Kempen mendalam dan misi tunggal
- Mainan LAN / Internet
- Zon pertempuran 100km2 yang sangat besar
Resistance
- Kempen 20 misi berdasarkan cerita
- Nogova – pulau 100km2 baru
- Kenderaan, senjata dan peralatan baru
- Persekitaran bandar yang terperinci
Spesifikasi Permainan | ||
MINIMUM | REKOMENDASi | |
OS: | Windows XP or Windows Vista or Windows 7 | Windows XP or Windows Vista or Windows 7 |
Pemproses: | Intel Pentium II 500 MHz or AMD Athlon 600 MHz | Intel Dual-core 2.4GHz or AMD Dual-core Athlon 2.5GHz |
Memori: | 128MB RAM | 1GB RAM |
Grafik: | DirectX 8.1 compatible 3D graphics card with 16MB RAM | NVIDIA Geforce 8600GT or ATI Radeon 3650 or faster with 256MB VRAM |
DirectX®: | DirectX 8.1 | DirectX 9.0c |
Hard Drive: | 800MB free space | 1 GB free space |
Sound: | OpenAL sound compatible audiocard (DirectX via compatibility switch) | OpenAL sound compatible audiocard (DirectX via compatibility switch) |
@gamersantaimy
Discussion about this post