Dalam satu langkah berani dalam dunia penceritaan transmedia, thatgamecompany — studio terkenal di sebalik Sky: Children of the Light — telah memperkenalkan The Two Embers: Part One, sebuah filem animasi tanpa dialog yang menceritakan asal-usul dunia Sky.
Projek berskala besar ini akan disiarkan secara eksklusif dalam game bermula 21 Julai, menggabungkan elemen penceritaan sinematik dengan pengalaman gameplay interaktif yang luar biasa unik.
The Two Embers hadir dalam dua bahagian, mengikuti perjalanan selari dua orang kanak-kanak yang, meskipun hidup dalam masa berbeza, mempunyai takdir yang saling berkaitan. Pilihan yang mereka buat akan menentukan nasib sebuah kerajaan bintang yang sedang menuju kejatuhan di langit tinggi.
Bahagian pertama menceritakan tentang seorang anak yatim dan seekor manatee yang cedera ketika mereka cuba bertahan dalam dunia yang semakin musnah di bawah ancaman kegelapan.

Dihasilkan dengan sentuhan visual yang menjadi identiti thatgamecompany, The Two Embers merupakan usaha penceritaan paling berani mereka setakat ini.
Filem ini akan disiarkan dalam empat bab mingguan di Sky: Children of the Light, lengkap dengan kandungan dalam game yang direka khas untuk mengembangkan naratif melalui eksplorasi dan gameplay.

Mengorak langkah ke hadapan dalam pengalaman digital, The Two Embers: Part One akan ditayangkan di Sky Cinema — pawagam dalam game di mana ribuan pemain boleh berkumpul dan menonton secara serentak.
Tayangan ini dimungkinkan oleh teknologi penstriman video yang pertama kali digunakan dalam konsert AURORA, di mana lebih 10,000 pemain disatukan dalam satu server.
Inovasi ini telah membawa Sky: Children of the Light meraih dua pengiktirafan Guinness World Records, dan kini teknologi tersebut digunakan untuk mencipta pengalaman sinematik secara langsung dalam dunia maya.

Bagi yang berminat Sky: Children of the Light kini boleh dimainkan di PC melalui Steam, Nintendo Switch, PlayStation 4/5, App Store, dan Google Play Store.
Untuk maklumat lanjut, kunjungi laman web rasmi mereka.
@gamersantaimy
Discussion about this post