Tidak lama lagi Call of Duty: Modern Warfare III akan dikeluarkan, dan Activision telah memberi peluang kepada semua pemain untuk mencuba sesi Open Beta yang cukup menarik. Untuk gambaran tentang pengalaman yang ditawarkan, kami mengambil bahagian dalam beta kali ini dan agak berpuas hati dengan pengalaman yang ditawarkan.
Walaupun hakikatnya, kami bukan pemain yang aktif dalam francais , kami cuba mendapat keseronokan maksimum ketika mencuba mode multiplayer. Khusus untuk Modern Warfare III, terdapat banyak aspek yang membuatkannya agak berbeza, terutamanya pada pertempuran yang kini memiliki tempo lebih pantas dan memacu adrenalin.
Untuk preview lengkap, anda boleh teruskan membaca artikel di bawah.
Content yang Disediakan

Beta ini dibahagikan kepada jadual tertentu dengan akses awal khas untuk pemain PlayStation. Kami sendiri hanya dapat mencuba game itu pada minggu kedua di platform PC. Cuma kami gagal bermain game pada mulanya kerana asyik mendapat isu tentang Safe Mode (kerana memuat turun versi Battle.net), jadi kami akhirnya menggunakan akaun lain untuk memuat turun semula game pada Steam dan akhirnya menerima akses log masuk.
Kandungan yang ditawarkannya sejak minggu pertama termasuk empat map dan empat mode gameplay seperti Estet, Skidrow hingge ke Rust. Setiap map bukan sahaja mempunyai susun atur yang sangat berbeza, tetapi juga objektif khas yang mesti diselesaikan dengan taktik berbeza.

Pilihan senjata juga penting, kerana walaupun kami adalah pengguna Shotgun (yang masih agak OP), menggunakannya pada peta Rush dengan banyak kawasan terbuka bukanlah idea yang tidak baik. Selain itu, peta seperti Skidrow yang terletak di kawasan perumahan dengan banyak laluan flanking dan sudut sempit adalah tempat yang lebih sesuai untuk menggunakan senjata jarak dekat ini.
Selain itu, terdapat juga mode Ground War yang berlangsung di Popov Power Plant. Kami tidak sempat menghabiskan banyak masa mencubanya, tetapi tanggapan selepas beberapa perlawanan, ini ialah mode dengan skala pertempuran yang lebih besar dan epik.

Anda mesti menembusi pertahanan musuh yang tebal, menghadapi bahaya daripada sniper yang mengintai di kawasan strategik, dan sudah tentu terlibat dalam pertempuran yang mencabar dengan kenderaan berperisai. Bagi mereka yang sukakan sensasi pertempuran sengit dan medan perang, maka ini adalah pilihan terbaik. Cuma, kami lebih suka mode FPS klasik seperti Team Deathmatch.
Di samping itu, terdapat beberapa mod tambahan lain seperti Domination yang memerlukan pasukan anda mengumpul tiga bendera untuk mendapatkan mata, Hardpoint yang lebih menyerupai mode Capture klasik, dan Kill Confirmed yang lebih seperti Deathmatch. Daripada semua mode yang ditawarkan, mungkin Kill Confirmed adalah kegemaran kami.

Apa yang menarik tentang mode ini ialah bagaimana kita perlu mengambil Dog Tag untuk mengesahkan “kill” yang membawa kepada situasi pertempuran yang tidak dapat diramalkan. Sebagai contoh, anda boleh menjadi pemain yang mendominasi perlawanan dengan banyak kill, tetapi mana tahu, mungkin ada yang cuba membunuh kita sepanjang masa dan cuba mencuri Tag Anjing yang anda bekerja keras untuk dapatkan daripada mendapatkan Kill.
Gameplay Tempo Pantas Dan Lebih Fleksibel

Dari segi gameplay, pada mulanya kami tidak menemui banyak perbezaan ketara. Tetapi selepas bermain Beta lebih lama, kami akhirnya menemui beberapa tambahan yang membuatkan game COD lebih baik daripada segi kawalan.
Yang pertama ialah penambahan mekanisme Tac-Stance yang memberikan gerakan khas untuk memaksimumkan penyebaran peluru daripada tembakan serta mobiliti yang lebih pantas. Fokus pada ketepatan dan mobiliti terbukti sangat membantu dalam pertempuran jarak dekat, dan anda boleh menggunakan Tac-Stance dengan hampir semua jenis senjata dalam game.

Tambahan pula, kami mendapati bahawa kawalan game terasa lebih fleksibel, tidak kira semasa berlari, melakukan slide yang kini boleh cancel dan tindakan lain sepanjang perlawanan yang bergantung pada mobiliti. Kami rasa sensasi ini disebabkan oleh tempo pertempuran yang lebih pantas, jadi secara tidak sedar kami bermain lebih agresif berbanding siri sebelum.
Satu perkara yang jelas ialah sangat sukar untuk mengalami game Call of Duty sekali lagi pada kadar yang lebih perlahan, jadi harap ini akan menjadi standard yang mereka kekalkan untuk game seterusnya.
Pendapat Setakat ini

Walaupun hanya menyentuh kandungan multiplayer dalam sesi Beta, apa yang ditawarkan Call of Duty: Modern Warfare III benar-benar memberikan pengalaman gaming yang boleh bikin ketagih dan sengit berbanding kebanyakan game FPS moden hari ini.
Jelas ada rombakan bagus yang mereka bawa. Dapat merasakan tempo gameplay yang lebih pantas sudah cukup untuk membuatkan kami berminat untuk terus bermain, dan bermain secara agresif sememangnya memberikan keseronokan tambahan daripada gaya permainan taktikal yang wujud dalam kebanyakan game FPS sekarang.

Mode multiplayer yang lebih pantas dan pelbagai penambahbaikan solid telah menghasilkan pengalaman Call of Duty terbaik yang kami ada setelah sekian lama. Daripada pelbagai game mode menarik yang ada, akhirnya kami tetap memilih Deathmatch, yang sekurang-kurangnya menerima perubahan menarik melalui Kill Confirmed.
Bagi mereka yang berminat, Call of Duty: Modern Warfare III akan dikeluarkan untuk PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series dan PC melalui Steam dan Battle.net pada 10 November. Untuk info terkini, anda boleh melayari laman web rasmi mereka di SINI.
Dapatkan segala info kami tentang game ini di SINI!
@gamersantaimy
Discussion about this post