Judul aksi RPG open-world ‘Honor of Kings: World‘ oleh Tencent Games telah mengeluarkan video gameplay baharu, yang mendedahkan lebih banyak lagi tentang mekanik permainan di mana pemain akan menerokai dunia yang luas demi menyelesaikan krisis dunia.
Anda boleh tonton dahulu gameplay di bawah untuk mendapatkan gambaran umum:
Diterbitkan oleh Tencent Games dan dibangunkan oleh TiMi Studios, gameplay baru berdurasi selama enam minit dan menunjukkan dunia open-world cantik dengan grafik berkualiti tinggi dan berwarna-warni serta pertarungan raksasa epik – semuanya dibuat menggunakan Unreal Engine 5.

Digambarkan oleh Tencent, pemain perlu “menguasai pelbagai abiliti hebat semasa menjelajah benua dan memulakan perjalanan yang akan memikat mata dan hati anda. Alami keajaiban baharu, temui watak yang berwarna-warni dan meninggalkan legenda pada runtuhan yang telah lama hilang. Hanya Relic sahaja boleh memberi jawapan, jadi bersiap sedia untuk memulakan perjalanan fantasi dalam dunia dan pengembaraan penuh keajaiban”.

Daripada deskripsi, game ini akan mempunyai semua ciri-ciri yang selalunya ada dalam RPG tipikal. Pertama sekali, pemain akan mempunyai akses kepada pelbagai watak berbeza yang dapat menggunakan senjata berbeza. Setakat apa yang ditunjukkan, pemain dapat memakai pedang, busur dan anak panah, dual blade, great sword dan mengejutkan sekali, sut mecha. Semua aksi yang berlaku akan menggunakan “stamina bar” dan mekanik “penukaran watak” ala-ala Genshin Impact oleh miHoYo Games digabungkan dengan sistem pertempuran ala Monster Hunter.

Saya tidak tahu sama ada watak itu dihadkan oleh senjata apa yang mereka boleh gunakan tetapi dalam gameplay, kita boleh melihat pemain bertukar-tukar antara senjata dengan cepat semasa pertempuran. Hal ini ditunjukkan semasa pertarungan dengan Yuan Ge (salah satu watak Honor of Kings) di penghujung gameplay.
Kedua, dunianya nampak menakjubkan, penuh dengan banyak biom dan pemandangan cantik. Untuk meneroka dunia luas ini, pembangun telah melaksanakan beberapa pilihan traversal seperti glider dan zipline yang merupakan norma sekarang, serta hoverboard.

Malangnya, setakat itu sahaja info yang saya ada (atas sebab masalah bahasa di mana game ini hanya diumumkan di China buat masa ini). Tarikh keluaran rasmi dan platform sah masih belum diumumkan untuk Honor of Kings: World, tetapi moga-moga mereka menyampaikan lebih banyak maklumat dalam beberapa bulan akan datang.
Sebagai peringatan, Worlds ialah spin-off kepada game mobile MOBA Honor of Kings yang popular. Dikeluarkan pada 2015, ia telah menjadi salah satu game MOBA yang paling popular di tanah besar China. Oleh itu, ia menerima versi antarabangsa bertajuk Arena of Valor, yang dikeluarkan pada 2020 dan boleh dimuat turun sekarang jika anda berminat.

Dapatkan segala berita kami tentang Honor of Kings di SINI!
@gamersantaimy
Discussion about this post