Square Enix Co., Ltd. teruja mengumumkan bahawa versi PC Final Fantasy III akhirnya dikeluarkan di seluruh dunia melalui STEAM bermula hari ini, 28 Februari, 2020 (Jumaat). Final Fantasy III yang pertama kali dijual pada tahun 1990 di PC, kemudian dibuat semula untuk Nintendo DS dan PSP, kini telah dihasilkan sekali lagi ke platform yang berbeza. Sebagai tambahan kepada pembebasan versi STEAM, versi telefon pintar Final Fantasy III juga telah dikemas kini (mereka yang telah membeli aplikasi menerima akan mendapat kemas kini secara percuma).
Untuk menyambut pembebasan versi STEAM dan kemas kini versi telefon pintar, produk ini kini dijual pada 50% untuk masa yang terhad sahaja. Ya sempena pelancaran versi STEAM di seluruh dunia dan kemas kini versi telefon pintar untuk tajuk ini, jualan masa terhad FINAL FANTASY III telah diadakan. Jualan berlangsung selama empat hari dari 28 Februari hingga 2 Mac 2020 Dalam tempoh ini, setiap kedai mempunyai diskaun sebanyak 50% atau lebih dan inilah peluang pemain mengambil kesempatan untuk mencubanya!
FINAL FANTASY III pembuatan semula versi 3D Final Fantasy III Nintendo DS dan PSP yang asalnya dikeluarkan pada pada tahun 1990 yang kini dialihkan pembuatan semulanya ke telefon pintar dan STEAM. Sistem FFIII ikonik yang telah dilaksanakan di kebanyakan tajuk FF yang diikuti juga dapat dinikmati dengan pembuatan semula 3D. Pemain bebas boleh mengedit hero dengan sistem perubahan pekerjaan dan menggunakan pemanggil sihir untuk menyeru makhluk yang hebat.
Ikuti empat hero muda yang dipilih oleh kristal dan bersama mereka memulakan perjalanan untuk menyelamatkan dunia apabila kegelapan jatuh dan tanah dirompak oleh cahaya. Anda boleh dapatkan Final Fantasy III di STEAM pada harga RM73 (kini diskaun RM36.50), App Store RM59.90 (kini diskaun RM29.90) dan Google Play RM59.90 (kini diskaun RM29.90).

@gamersantaimy
Discussion about this post