Activision telah mendedahkan roadmap isi kandungan permainan yang datang pada Season Four Call of Duty: Black Ops Cold War dan Warzone, yang memberikan gambaran tentang apa yang ditambahkan pada kedua permainan bermula 17 Jun ini!
Antara kandungan yang tersedia di Black Ops Cold War dan Warzone Season Four
Memulakan Season Four, acara “Ground Fall” akan membolehkan anda mencari dan mendapatkan SAT-Links untuk memperoleh hadiah eksklusif untuk profil global anda di Black Ops Cold War dan Warzone.
Untuk acara ini, anda akan menyelesaikan objektif yang berkaitan dengan mod, peta, dan persenjataan baru dalam Black Ops Cold War dan ke Tempat Menarik baru di Warzone. Menyelesaikan objektif ini akan memberi anda hadiah seperti item seperti Emblem, Calling Cards, dan Satellite Weapon Charm, serta beberapa XP. Selesaikan setiap cabaran, dan anda akan menerima Epic Secondary Weapon Blueprint yang benar-benar keluar dari dunia ini.
Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai acara ini di tab Seasonal Event di menu utama antara Play dan Weapons ketika Season Four bermula di Warzone dan Black Ops Cold War.
Sorotan untuk musim baru termasuk senjata baru, MG 82 dan C58, dan beberapa peta baru dalam Black Ops Cold War, termasuk Hijacked, peta klasik berdasarkan kapal layar yang popular di Black Ops II. Ini adalah peta kecil, dan pantas yang pasti mendapat sambutan ramai di mana sahaja.
Satu lagi peta baru, Collateral, sesuai untuk permainan 6-vs-6 dan 12-vs-12. Dan ada juga peta Gunfight 2-vs-2 yang dinamakan Amsterdam. Dan dalam musim, peta Black Ops II klasik lain, Rush, akan turut serta.
Terdapat juga Scorestreak baru yang bergabung dalam musim ini: Hand Cannon. Streak baru “menyebabkan kerosakan mematikan ke mana sahaja di badan, kerana kesan kinetik semata-mata tidak mampu mengendalikan Operator sekurang-kurangnya, atau membuat mereka terkena tembakan dengan baik.”
Peminat Zombies akan gembira mengetahui bahawa pengalaman berasaskan pusingan baru, Mauer der Toten, akan ditambahkan ke dalam permainan, tetapi tidak sampai suatu pertengahan musim. Treyarch mengatakan bahawa “kisah Dark Aether akan berlanjutan di peta Zombies Treyarch seterusnya, di mana para pemain akan menghadapi ketakutan baru di Berlin Timur yang dilanda perang setelah pencerobohan zombie yang dahsyat telah menakluki kota.”
Tiga Operator Baru, termasuk Satu dari HQRequiem dan dua lagi dari NATO dan Warsaw Pact menambah kekuatan di barisan depan mereka sebelum pertengahan musim. Pada ketika itu, rakan yang dikenali akan turut serta.
Bagi Warzone, plot yang terlalu luas berputar di sekitar Adler dan musuhnya berlanjutan dengan satelit yang terhempas di Verdansk, mewujudkan tempat menarik dan kawasan baru bagi pemain untuk mendarat dan mendapatkan loot. Ada juga perubahan pada Gulag, yang sekarang akan dimodelkan setelah Hijacked, dan sistem perjalanan cepat Red Doors sedang ditambahkan. Selain itu, akan ada tiga lagi senjata yang datang sepanjang musim, termasuk Nail Gun, OTs 9, dan Mace.
Anda boleh baca segala Roadmap Season Four ini di blog Call of Duty. Musim ini akan bermula 17 Jun ini! Jadi jangan lupa untuk berperang di Hijacked!

@gamersantaimy
Discussion about this post